lørdag 22. desember 2007

Opplevelser i juletiden...!

Saa var visst jula her igjen... Vi har proevd saa godt vi kan aa faa oss litt julestemning, med oslo gospel kor og Sigvart Dagsland flere kvelder, med blinkende juletre i stua, handling av julegaver og julesokker som henger klare i vinduet, og juleavslutning i barnehagen. Det er likevel noe som mangler! Tradisjoner.. snoe og familien hjemme. Jaja... Vi har det jo godt her og!! I morgen venter risgroet, ekte risgroet som vi har drassa paa fra norge... gleder meg:) Julaften har vi planer om aa gaa ut og dele ut godteriposer til fattige barn og voksne paa gata, bla anna karameller med bibelvers paa, som vi kjoepte igaar. Deretter feirer vi resten av dagen hjemme i vaar kjaere leilighet. Har troa paa at det blir en flott dag. 26. desember drar vi paa jungeltur... oh yeah! det blir nok heilt konge!

Siden sist har vi vaert i "Otovalo" paa et gedigent marked med masse indianerting, og kjoept oss ganske saa mye. Noen mer enn andre for aa si det slik. Der traff vi flere soete damer som ba oss om penger. Ikke lett aa staa imot tannlause gamle damer som saa stakkarslig ber oss om noen mynter....!
Vi har ellers hatt vaar siste uke i barnehagen. Juleavslutning siste dagen, der et av innslagene var at vi sang "Deilig er jorden", og jeg fikk den aere og proeve aa fortelle de paa spansk hva den handa om...:) Greit aa slutte i barnehagen, men det som er litt rart og dumt er at vi nok aldri moeter de soete ungene igjen, og at de sikkert hadde trengt oss der enda mer!

Denne uka har jeg hatt litt kvalme og daarlig mage et par dager, men gikk heldigvis fort over!! Naa er jeg veldig forkjoela, saa det er jo kjipt. men ikke noe aa klage over egentlig...!

Ellers saa har vi vaert saa heldige og spist vafler hos Anne Lise, ei norsk dame som bor rett ved leiligheten vaar.. kos! Igaar var vi med ho paa "caza Gabriel", et slags gatebarnsenter for gutter, der ho jobber. Det var ikke mange av guttene som var der da dessverre, men vi fikk hoere historien til en av guttene. Sterkt aa hoere han fortelle om sin fortid paa gata, om alle problem og om vonde ting, for deretter aa hoere om planene hans for framtiden, som kanskje er aa bli politi eller misjonaer (alt etter hva Gud oensker for han) Han spurte oss med paa skoeyter idag sammen med de andre guttene fra senteret ogsaa. Det var kjekt. Etterpaa spanderte vi is paa de alle. Samtaler med enkelte gjorde virkelig inntrykk!! De har opplevd saa mye vondt at jeg ikke klarer aa fatte det. Men naa skjoenner jeg at jeg er bare saa vanvittig heldig, som har det saa godt og har vaert saa heldig med alt her i livet...! Jeg er veldig glad for aa ha moett dem, viktig med en paaminnelse om hvor heldig jeg er!!


Det er jul, den beste tiden for noen, den verste tiden for andre. Det er mer tyveri og ran enn vanlig her i landet. Folk flest vet at de rike har ekstra mye penger i lommeboka naa i jula....Det resulterer ogsaa i flere tiggere i gatene, barn som ber oss om hjelp.... penger.... I gaar opplevde vi et par smaa jenter som saa stakkarslig ba oss om en gave...Jeg hadde liggende i veska noe vi hadde kjoept paa en kristen bokhandel paa dagen, nemlig smaa hefter med bibelvers og saan i. Gav et til hver av de, og sa de kunne lese de med familien. De takka og ble glade. Godt at vi kan glede noen her midt i denne materialismen som preger oss ogsaa her....!






Paa indianermarked







Soete unger








Tradisjonell dans








Kos!




Que pasa?




Nosotros!











Bollebaking i heimen

Ingen kommentarer: