søndag 2. august 2009

Hjemme i himlen er smertene borte...!

Jeg nærmer meg jammen meg slutten av sommerjobbinga også denne sommeren. Litt rart og litt godt. Man blir fort glad i gamle og hjelpetrengende mennesker som ikke hadde klart seg uten vår hjelp. Det å se inn i angstfylte, redde, smertefulle øyne gjør noe med meg. Det å kunne få frem smil og høre gode ord fra pasientene er noe som er veldig verdifult!
En av de fine opplevelsene på sykehjemmet i år var en dag jeg og noen andre tenkte vi kunne ha en sangstund for de gamle. Vi fant frem sangbøkene og kjørte inn både de i rullestol, men også en pasient som var sengeliggende. Så sang vi sammen. Dvs det var ikke alle som kunne synge. Noen kunne ikke lese, noen hadde kanskje mista sangstemmen og for noen var det nok å bare være tilstede. Et av forslagene som kom opp var sangen "hjemme i himlen". Jeg hadde nesten ikke hørt den før, men for en fin sang. Det var sterkt å sitte der blant alle de eldre, syke pasientene og synge denne sangen:

"Hjemme i himlen skal ingen mer gråte.Herren skal selv tørke tårene av.
Hjemme i himlen skal ingen mer sørge.Ingen skal dø eller legges i grav."

Refr: "Tenk for en jubel, ja, tenk for en jubel, når alle frelste er berget i havn!Tenk for en jubel, ja, tenk for en jubel!Lovsangens kilde er Frelserens navn."

Hjemme i himlen er smertene borte. Ingen skal lide og pines som her.
Hjemme i himlen skal ingen mer klage. Fullkommen glede skal fylle oss der.

Hjemme i himlen skal lovsangen tone. Mektig som havet når bølgene slår.
Hjemme i himlen blir alle ting nye. Rene som Jesus om tronen vi står

Lammet er verdig, Ja lammet er verdig. Han som ble slaktet og kjøpte oss fri
Æren og takken skal hylle vår Frelser. Målet er vunnet og der skal vi BLI.....!Det er forferdelig mye vondt i denne verden, og noen ganger er det nesten ikke til å forstå. Men denne verden er ikke det eneste vi har. Dette er bare reisen til noe bedre. Vi skal en gang slippe fri fra denne verden. Vi skal da komme hjem der alt bare er godt. Håper vi alle kan få oppleve himmelen en gang!

2 kommentarer:

Anonym sa...

amen!

å det som er gøy, er at Himmelen er på den nye jord. En perfekt og gjenopprettet jord.

Ann Therese sa...

FLOTT!!!!:) Du e så flinke t å skriva og setta ord på happenings! Det e så godt å hørra at dokk aktivisere de eldre på sommeren, for det e ikkje alle plasser de har sånne dyktige folk! Teksten på sangen va åg nydelig!:) Me sees i Bergen om ikkje lenge håpe eg!